Hypotheek bij Nieuwbouw

Hypotheekakte bij aankoop nieuwbouw met projectnotaris

Bij de aankoop van een nieuwbouwwoning in een nieuwbouwplan is er veelal sprake van een projectnotaris, waardoor je geen vrije notariskeuze hebt voor wat betreft de leveringsakte van de nieuwbouwwoning.

Voor de hypotheekakte heb je deze vrije notariskeuze echter wel en kan NL Notariaat de hypotheekakte voor jou afwikkelen.

De leveringsakte vindt dan dus plaats bij de projectnotaris en de hypotheekakte via NL Notariaat op dezelfde dag. Je hoeft dan niet bij de projectnotaris aanwezig te zijn voor ondertekening van de leveringsakte van de nieuwbouwwoning, maar tekent enkel de hypotheekakte en een door de projectnotaris opgestelde volmacht tot levering bij onze aangesloten notaris bij jou in de buurt.

Voor deze service wordt € 90,75 incl. BTW extra bovenop de tarieven voor een losse hypotheekakte in rekening gebracht. In combinatie met onze vaste lage tarieven ben je als koper van een nieuwbouwwoning in veel gevallen goedkoper uit dan wanneer je de hypotheekakte ook bij de projectnotaris laat passeren.

Wat zijn de kosten voor een hypotheekakte bij aankoop nieuwbouw?
Bekijk hier de opbouw van de kosten en de voorwaarden
Waar kun je terecht in NL?

Als je voor het opstellen van de hypotheekakte gebruik wilt maken van NL Notariaat, dan wordt een gelieerde notaris van NL Notariaat jouw notaris in de buurt. NL Notariaat bereidt het concept van de akte voor en u tekent de akte bij de notaris in de buurt.

Klik hier voor een overzicht van de vestigingsplaatsen van circa 60 notariskantoren in heel Nederland waarmee NL Notariaat samenwerkt.

Hoe maak je gebruik van NL Notariaat?
  • geef op de hypotheekofferte de keuze aan voor NL Notariaat; of
  • geef aan jouw hypotheekadviseur door dat alle stukken naar NL Notariaat gestuurd moeten worden; of
  • geef de opdracht online, wel zo makkelijk.